‘Lever oud apparaat in en laat kinderen in armoede sporten’

HOOGERHEIDE / ROOSENDAAL – Afvalinzamelaar Saver houdt een actie, waarbij bewoners van onder meer de gemeente Woensdrecht gestimuleerd worden om 'e-waste' in te leveren zoals oude elektrische apparaten, mobieltjes en spaarlampen. Wie tot en met 31 augustus een oud apparaat inlevert bij de milieustraat, kan ter plekke met een smartphone of iPhone op de Ewaste-website inloggen en punten sparen ten bate van een goed doel. Dat is Stichting Paul in Roosendaal, die opkomt voor jeugdsport in kwetsbare gezinnen. De stichting zamelt geld voor onder meer contributies en sportmiddelen, zodat ook kinderen in armoede kunnen sporten.

De spaarpunten worden toegekend door de recyclingsorganisatie Wecycle, die in diverse Nederlandse gemeenten sponsorcheques uitkeert aan een lokaal goed doel. "De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel", aldus Saver. "De inleveraar maakt zelf ook kans op een prijs. De eerste 100 inleveraars per milieustraat ontvangen een Wecycle-kwartetspel waarin spelenderwijs alle inlevermogelijkheden in beeld komen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018."

E-waste

Doel van de actie is het stimuleren van het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten. "Deze worden door Wecycle gerecycled", aldus Saver. "Van 1.000 kilo oude apparaten en lampen komt 840 kilo terug als nieuwe grondstoffen en wordt 130 kilo ingezet als brandstof met energieterugwinning. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden."

  • Voor meer informatie over Stichting Paul, klik hier
  • Voor meer informatie over Wecycle, klik hier
  • Voor een overzicht van de Saver-milieustraten, klik hier