Jongeren planten bomen op Boomfeestdag

in Ossendrecht zijn nieuwe bomen geplant, ter vervanging van de exemplaren die eerder plaats moesten maken voor de Wielerbaan. Wethouder Van Agtmaal (rechts op de foto) hielp daarbij een handje mee.

HOOGERHEIDE / OSSENDRECHT Woensdag was de Nationale Boomfeestdag! Daarbij hebben ook in de gemeente Woensdrecht een aantal basisscholieren nieuwe bomen aangeplant. Dat gebeurde dit jaar in Hoogerheide en in Ossendrecht. 

Woensdagmorgen hebben leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Stappen in Hoogerheide bomen geplant aan de Duinstraat. Hierbij waren wethouder Van Agtmaal, Van der Beek en De Waal aanwezig. Bij de eerste boom is een tijdcapsule, met daarin een forumulier met alle namen van de leerlingen, in de grond gestopt.

Wielerbaan

's Middags zijn er bomen geplant nabij het ZuidWestHoek College in Ossendrecht door leerlingen van de brugklas. Hierbij waren wethouder Van Agtmaal en gemeentesecretaris Baart aanwezig. De bomen zijn geplant ter compensatie van de bebossing die gekapt is om de wielerbaan aan te leggen.

De Boomfeestdag wordt in Woensdrecht elk jaar afwisselend in een tweeaantal kernen gehouden. Vorig jaar deden leerlingen in Huijbergen en Putte mee aan de actie.

Foto's: gemeente Woensdrecht