Illegale vuilstort in de bossen: paspoort en babyecho’s tussen afval

Boswachter Erik de Jonge trof vanmorgen deze illegale vuilstort aan met daarin persoonlijke documenten die wijzen in de richting van vermoedelijke 'afzender'. (Foto's: Erik de Jonge / Twitter)

BRABANTSE WAL – Een Marokkaans paspoort, een bloedgroepkaart en een gynaecologisch onderzoeksrapport met echoscans van een zwangerschap. De dumper van een illegale vuilstort bij de bossen van de Brabantse Wal heeft persoonlijke documenten achtergelaten die het opsporen van de 'afzender' wel heel makkelijk maken – zo constateert boswachter Erik de Jonge. Hij heeft vandaag foto's van de vondst en de documenten op social media geplaatst.

Boswachter De Jonge trof de persoonlijke objecten aan tussen de meubelresten en ander afval, die gedumpt waren in de berm van een parallelweg langs de A58 ter hoogte van de afslag Bergen op Zoom-Zuid. Daarnaast zijn er ook familiefoto's, een sleutel, poststukken en andere bestanden aangetroffen die volgens de boswachter wijzen naar de eigenaar. "De afzender van deze afvaldumping wil wel heel graag gevonden worden", meldt De Jonge op Twitter. "Zelfs z’n paspoort, familiekiekjes en rapport van de gynaecoloog zaten tussen de rommel!" De politie gaat "direct bij hem op de koffie", aldus de boswachter van Brabants Landschap. Politiewoordvoerder Mireille Aalbers laat weten, "dat de politie inmiddels gesproken heeft met de eigenaar van het paspoort en een onderzoek uitvoert naar de afvaldumping."