Guido Thys: ‘Ondernemers, durf te kiezen!’

Foto's: KijkopWoensdrecht.nl

PUTTE – Voor een bomvolle zaal in De Biezen sprak gisteren de bekende bedrijfsmotivator Guido Thys de leden van de vier ondernemersverenigingen toe. Geboeid luisterden de toehoorders naar het inspirerende betoog van Thys, die het had over ondernemerschap in een wereld vol veranderingen. "Durf échte keuzes te maken", zo luidt de boodschap van Thys. De spreker was uitgenodigd op de gezamenlijke netwerkbijeenkomt van de ondernemersverenigingen in Hoogerheide/Woensdrecht, Ossendrecht, Putte en Huijbergen.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde avond. Met een gloedvol betoog hield Thys de ondernemers een spiegel voor. Ondernemen is niet makkelijk, het komt niet vanzelf. "We moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat we ons deel van de wereld draaiende houden. En dan ook nog eens zo vlot mogelijk. Te midden van veranderingen, vernieuwingen, disrupties, een constant bombardement van sound- en textbytes." Daarbij komen nog eens tijdrovers als social media en e-mail. 

Anders doen

Bovendien wordt van de ondernemers verwacht op de hoogte te zijn van alles wat er 'in het hele universum aan kennis en ideeën te halen valt', stelt hij. Het gebrek aan tijd komt dan op de hoek kijken, men schakelt over op de automatische piloot… De oplossing: durf de dingen ánders te doen. Daarvoor heeft Thys ook een website opgezet: 2minuteactacemy.nl. Daar zijn uiteraard ook de boekwerkjes over vernieuwend ondernemerschap te bestellen; deze zijn deels door Thys zelf geschreven of door  collega-auteurs.