Grootscheepse controle Hoogerheide levert duizenden euro’s op

Bron: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook. Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE – Bij een handhavingsactie van de politie in Hoogerheide zijn donderdagavond fikse bekeuringen uitgedeeld, voor uiteenlopende overtredingen en vergrijpen die opliepen tot 1.500 euro per overtreding. Ook bleken er bij sommige bestuurders nog belastingvorderingen open te staan, in een enkel geval van 25.000 euro, waarbij motorvoeruig in beslag is genomen. Naast de politie werkten ook andere handhavings- en toezichtorganisaties de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. Ook was er in de wijk ondersteuning vanyut Buurtpreventie Hoogerheide en BOA's van de gemeente Woensdrecht.

"Deze actie stond in het teken van het donkere dagen offensief", zo meldt het regionale politieteam via social media. "De actie was opgedeeld in een verkeerscontrole en een voetjesactie in de wijk." Tijdens de verkeerscontrole is er geverbaliseerd voor de volgende feiten, aldus de politie: "Voor het gebruik van de mobiele telefoon (5x), voor het niet tonen van een rijbewijs (5x), voor gebruik van gladde banden (4x), voor het niet dragen van een gordel (6x), voor niet deugdelijke verlichting (6x), voor onnodig geluid veroorzaken, voor het inhalen over een doorgetrokken streep, voor een vals rijbewijs en voor het niet juist vervoeren van een kind onder 1.35 meter jonger dan 12 jaar."

Motor inbeslaggenome

Door de belastingdienst is er een motor in beslag genomen wegens het niet betalen van de motorrijtuigbelasting. Ook is er beslaglegging opgelegd waarvan 25.000 euro is voldaan. Verder moest een bestuurder een openstaande vordering van 450 euro ter plekke afrekenen. Ook zijn er zes bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een buitenlandse kentekenplaat terwijl bestuurder woonachtig is in Nederland. Per overtreding is hiervoor een boete van 1.500 euro opgelegd, aldus de politie.

Overige incidenten

De politie had nog veel meer om handen, want donderdagavond deden zich in Woensdrecht een aantal meldingen voor van ernstige incidenten. Zoals een aanrijding met letsel op de A4, een poging tot woninginbraak in Ossendrecht, en daarnaast zijn enkele automobilisten van de weg gehaald tie teveel hadden gedronken. "Eén voertuig negeerde een stopteken hierop werd achtervolging ingezet. Onderweg gooide hij iets uit het raam, wat later harddrugs bleek te zijn". Het ging om een hoeveelheid van 44 gram amfetamine. "Deze bestuurder is vervolgens aangehouden en is het rijbewijs ingevorderd voor zijn gedrag op de weg."

Voetjesactie

In samenwerking met de Buurtpreventie is in de wijk een zogeheten 'voetjesactie' gehouden, onder begeleiding van de wijkagent. "Dit betrof vooral een actie met een preventief karakter", aldus de politie. Met een aantal bewoners is er gesproken over de risico's van bijvoorbeeld niet afgesloten deuren en andere inbraakgevoelige factoren in en rondom het huis.