Gratis compost voor wie groenafval inlevert

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

WOENSDRECHT / WEST-BRABANT – Vanaf zaterdag 17 maart sluiten de Savergemeenten weer aan bij de Landelijke Compostactie. Inwoners van de gemeenten Woensdrecht, Roosendaal, Bergen op Zoom, en Halderberge die groenafval bij één van de drie milieustraten van Saver komen brengen, ontvangen gratis 1 zak compost van 40 liter.

Met deze actie bedanken de gemeenten en Saver de inwoners die hun inspanning gft- en groenafval gescheiden aanleveren van ander afval. Hiervan wordt door Saver compost maakt. De Compostactie start op de milieustraten vanaf zaterdag 17 maart 2018 en loopt zolang de voorraad strekt. Per aanbieder van groen afval mag 1 zak compost van 40 liter meegenomen worden.

De volgende milieustraten doen mee aan de Landelijke Compostactie:

  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10 in Ossendrecht.
  • Milieustraat Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58 in Bergen op Zoom;
  • Milieustraat Borchwerf aan de Rietschotten 7 in Oud Gastel;

Goed voor milieu én portemonnee

Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem.

Stockfoto: Pixabay/Slymart35