Duurzaamheid blijft een inspirerend thema

Wethouder Jeffrey van Agtmaal en gastspreker Floris van de Berg spraken de volle zaal toe, in de kapel van het gemeentehuis. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – De inspiratieavond duurzaamheid trok gisterenavond tientallen belangstellenden. Beleidsmakers, deskundigen maar ook gewone burgers spraken over actuele thema's. Zoals energie, leefbaarheid, mobiliteit, grondstoffen, gebiedsontwikkeling en biodiversiteit. Gastspreker van de avond was Floris van de Berg, die als onderzoeker verbonden is aan de Universiteit van Utrecht.

De thema-avond vond plaats in het gemeentehuis aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. Met de discussiebijeenkomst wil de gemeente input verzamelen voor het te vormen Duurzaamheidsbeleid van Woensdrecht. Niet voor niets was er dan ook veel aandacht besteed om de avond onder de aandacht te brengen van de inwoners uit de vijf kernen. Ook tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 4 januari zijn er promotieflyers uitgedeeld. De zaal was vol en er bleken zelfs te weinig stoelen om alle aanwezigen een zitplek te bieden. De gemeente is blij met de grote belangstelling, wat aantoont dat het thema leeft binnen de Woensdrechtse bevolking: "Duurzaamheid blijf een inspirerend thema", zo merkte wethouder Jeffrey van Agtmaal gisterenavond ook op. Volgens een gemeentewoordvoerder zullen de uitkomsten van de debatavond 'binnen afzienbare tijd' bekend worden gemaakt.