Dronken man sleept hond kilometers achter trike mee

De kruising Langesteen/Groeneweg. Op dit punt is de dierenbeul zondagavond omsingeld en aangehouden.

HOOGERHEIDE – Zondagavond laat is in Hoogerheide vanwege dierenmishandeling een man aangehouden door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en omstanders. Hij wordt ervan verdacht een rit op een trike (een driewielig motorvoertuig) te hebben gemaakt vanuit Bergen op Zoom, met een hond aan het voertuig vastgebonden. "Omstanders spraken hem aan op zijn gedrag maar dat had geen effect", aldus de politie. Uiteindelijk werd de dierenbeul aan de Groeneweg omsingeld en opgepakt.

De man bleek tevens onder invloed te zijn, meldt de politie zondagavond op Twitter om 22.48 uur. De man zou tijdens zijn rit een aantal auto's hebben beschadigd en vervolgens zijn doorgereden. Pas toen hij werd omsingeld door mensen op de kruising Groeneweg/Langesteen, kon hij worden aangehouden. Hij is vermoedelijk vanaf de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide gereden.

Dierenarts

De gewonde hond is naar een dierenarts gebracht, het is niet bekend hoe de toestand van het dier is. Voor zover nu bekend heeft de man onderweg zeker twee auto's beschadigd. De politie roept mensen die mogelijk ook schade hebben door het gedrag van de dronken dierenbeul om zich telefonisch te melden bij het servicecentrum: 0900-8844