Dena van Boven is voorleeskampioen!

(Foto / bron: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT – Afgelopen week waren de Nationale Voorleesdagen, waar scholen aandacht aan hebben besteed. Zo ook in de gemeente Woensdrecht. Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen was wethouder Lars van der Beek één van de juryleden bij de voorleeswedstrijd van de Woensdrechtse basisscholen. Dena van Boven van basisschool De Meulenrakkers uit Ossendrecht werd daarbij de nieuwe kampioen!

De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 door de CPNB georganiseerd op initiatief van Stichting Lezen. Dit jaar was dat van 22 januari tot 1 februari. De promotieweek is bedoeld om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ook is er op de woensdag van deze week een Voorleesontbijt op scholen.

Prentenboek van het Jaar

Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen. De uitverkoren prentenboeken staan centraal in de activiteiten die tijdens de Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd. In 2020 is het Prentenboek van het Jaar de ‘Moppereend’ van
Joyce Dunbar
 en Petr Horáček.