Column: Samen staan we sterk

(Foto: Pixabay / Ralph )

Terwijl nog met enige regelmaat stukjes confetti zich uit het hoogpolig tapijt wurmen, is er in drie weken tijd een heel andere wereld ontstaan. Waren de voorjaarsstormen die de voorweekenden over ons land raasden een voorbode van wat ons allemaal nog te wachten staat?

door: Bea Demmers

Is de Carnaval een tijd van verbroedering en omhelzen we elkaar zonder enige bijbedoeling… nu moeten we afstand houden, terwijl dit juist een tijd is dat je dicht tegen elkaar aan zou willen kruipen.

Het zijn andere tijden geworden waar de één beter mee om kan gaan dan de ander. Er zijn hele volksstammen die de zolder en garage vol hebben liggen met wc-papier.. is blijkbaar toch voor heel veel mensen een eerste levensbehoefte!?

Iedereen gaat anders om met de situatie waarin we nu leven van onverschillig (lekker met z’n allen toch op een kluitje), de paniekzaaiers (hamsteren tot er geen euro meer op de rekening staat… maar hé… je kunt wel je gat afvegen) en de mensen die allerlei acties op touw zetten om anderen te helpen. Mooie initiatieven waarvoor je alleen maar diepe bewondering voor kunt hebben.

Komt er hier een totale lock-down? Het kan bijna niet uitblijven, wat ik u dan wel mee wil geven: blijf, vooral nu, lokaal kopen. Veel winkels hebben een webshop, mocht alles gesloten worden. Steun de lokale ondernemers die hele moeilijke tijden doormaken.

Verder wil ik de supermarkten oproepen om een quotum te stellen per klant op hamsterproducten. Dit, zodat de mensen die in onmisbare beroepen werken, na een lange werkdag toch nog een brood kunnen kopen of een stukje vlees.

Ook gemeentes werken op halve kracht en dat levert spontaan een macht aan besparingen op. Geen dure overuren en geen dure plannetjes die gelanceerd worden. Gisteren zag ik in een buurgemeente iemand nog onkruid wegbranden, en dat blijft belangrijk, maar ik zou ook de gemeente Woensdrecht willen vragen nu niet te maaien. Overal zie je bloemetjes tussen het gras verschijnen en daar worden mensen blij van. Ik zou eigenlijk voor willen stellen dat mensen overal zaadjes gaan strooien zodat ook heel Woensdrecht straks in een bloemenzee verandert.

En in plaats van extra rollen wc papier zouden we massaal bloembakken buiten kunnen zetten of hangen, zo fleuren we onze eigen omgeving op en dat kan alleen maar positief uitwerken op onze eigen gemoedstoestand.

En mensen… het is niet ieder voor zich… maar sámen staan we sterk!

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.

Redactie KijkopWoensdrecht.nl

Risitas ontkomt ook niet aan de gekte…

Geplaatst door dumpert.nl op Zondag 15 maart 2020