Carnaval barst los in Woensdrecht

WOENSDRECHT – Er zijn al heel wat carnavalsbals achter de rug maar van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 februari staan er in de gemeente Woensdrecht een groot aantal carnavalsactiviteiten op het programma.

In Putte barst het carnaval op zaterdagmiddag 6 februari om 13.00 uur los met een carnavalsdienst in de Putse kerk waarna de Grensneus wordt opgehaald bij de grens. Op 7 februari trekt vanaf 14.00 uur de grote optocht door Putte. Maandagmiddag 8 februari kan de jeugd hun lol op in mfc de Biezen bij het Kalverbal. Op dinsdagmiddag is er in De Biezen de Putse idolswedstrijd. Het carnaval wordt dinsdagavond om 20.00 uur in De Biezen afgesloten met een afscheidsreceptie voor prins Benjamin, grootse boer Deni en Nar Adje die alle drie hebben aangekondigd dat ze er na dit carnaval mee stoppen.

In Wjeeldrecht (Hoogerheide en Woensdrecht) wordt zaterdagmiddag prins Fon en zijn gevolg ingehaald. De prinselijke optocht vertrekt om 14.00 uur bij Non Plus Ultra in Woensdrecht waarna de stoet om 15.00 uur aankomt bij het gemeentehuis in Hoogerheide. Om 19.00 uur is er een carnavalsdienst in de kerk in Woensdrecht. Maandag 8 februari is er de grote Optocht die om 13.30 uur vertrekt in Woensdrecht. Dinsdagavond 9 februari wordt het carnaval om 23.30 uur afgesloten bij het gemeentehuis.

In Huijbergen vertrekt op zondag 7 februari de carnavalsoptocht in de woonwijk St. Marie. Na afloop is er de prijsuitreiking in mfc de Kloek en kan er nog tot in de kleine uurtjes gedweild worden. Maandag 8 februari is er vanaf 14.00 uur een kindermiddag In “De Kloek” In diezelfde Kloek wordt er vanaf 20.30 uur gedweild om de Tiesteprijs. Dinsdag 9 februari is om 19.00 uur de officiële sluiting in de Kloek waarna er tot middernacht nog gedweild kan worden in De Kloek en zaal Vaeders Hoefke.

In Ossendrecht wordt op zaterdag 6 februari om 13.30 uur op het marktplein Prins Kees ingehaald. Aansluitend is er in mfc de Drieschaar de Plechtige Zitting waarbij de Ossendrechtse actualiteit op satirische wijze tegen het licht wordt gehouden. Op zondag zijn er in de Ossendrechtse cafés diverse Limmenatbals voor de jeugd. Op maandagmiddag is er in mfc de Drieschaar weer het Kalfkusspektakel. Dinsdagmiddag trekt van 14.11 uur de grote optocht door het dorp.