Bravis ziekenhuis verdubbelt capaciteit Intensive Care (IC)

(Ingezonden bericht. Foto: Bravis Roosendaal)

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Het aantal coronapatiënten dat IC-verpleging nodig heeft is sinds afgelopen weekend fors toegenomen. Dinsdag lagen op de Intensive Care 19 patiënten met bewezen corona tegenover 9 afgelopen vrijdag. Om de druk op te kunnen vangen heeft het Bravis ziekenhuis de capaciteit van de IC verdubbeld.

Onder normale omstandigheden heeft het Bravis ziekenhuis 15 IC-bedden. Dat aantal is verdubbeld naar 30, waarvan 24 bedden voor coronapatiënten. Op de locatie Bergen op Zoom is de verkoeverafdeling nu ook in gebruik als Intensive Care met 6 bedden voor IC-patiënten die geen corona hebben.

Aantal medewerkers uitgebreid

Naast de bedden is ook het aantal medewerkers op de IC uitgebreid, meldt Bravis. De anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en verkoeververpleegkundigen van de OK’s zijn nu aan het werk op de Intensive Care. Apothersassistenten helpen bij het gereedmaken van de medicatie. De logistieke medewerkers zijn vaker op de IC te vinden, omdat de behandeling van coronapatiënten veel meer medicijnen en materialen vergt. “Het Bravis ziekenhuis prijst zich gelukkig dat zoveel medewerkers de Intensive Care ondersteunen”, zo laat de directie weten.

Totaal aantal coronapatiënten

In totaal heeft Bravis 49 patiënten met bewezen corona. Daarvan zijn 8 patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. In het afgelopen etmaal zijn helaas opnieuw 2 coronapatiënten overleden. Het totaal aantal overleden patiënten met corona komt daarmee in het Bravis ziekenhuis op 13 personen. Het totaal aantal patiënten met coronavirus dat is ontslagen uit het ziekenhuis is opgelopen tot 43 personen.

Medewerkers worden weer getest

Deze week start laboratorium Microvida in het Bravis ziekenhuis met een nieuwe machine waarmee meer en sneller testen geanalyseerd kunnen worden. Met dit apparaat is het mogelijk om circa 1000 monsters per dag te verwerken. Hierdoor is het weer mogelijk om eigen medewerkers te testen. Medewerkers met forse luchtwegklachten en/of koorts worden getest, evenals medewerkers van de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de cohortafdeling met milde klachten.