Automobilist (55) van weg geduwd en crasht op A4

WOENSDRECHT – Een onbekende automobilist met een Duits kenteken heeft gisterenavond rond 21.00 uur een medeweggebruiker op de A4 van de weg geduwd. Het slachtoffer, een 55-jarige man ut Roelofsarendveen, kwam met zijn wagen tegen de vangrail in de middenberm. Er vielen geen gewonden maar de wagen van de Nederlander is wel total loss. De bestuurder van de Duitse Mercedes is ervandoor gegaan en is voortvluchtig. De politie zoekt ooggetuigen van het ongeval. Volgens de politie is een verkeersruzie de oorzaak. De dader zou volgens het slachtoffer roekeloos en aggressief rijgedrag hebben vertoond, waarbij hij zijn slachtoffer bij een inhaalpoging de pas zou hebben afgesneden.

"Volgens de man uit Roelofarendsveen reed de bestuurder van de Duitse auto op een roekeloze manier over de A4", zo meldt de politie. "Tijdens zijn rit was het rijgedrag van de bestuurder al diverse malen opgevallen. Op een zeker moment haalde de man in de Duitse auto hem in en sneed hem af, hierna trapte hij hard op zijn rem. De 55-jarige man moest uitwijken en kwam in de rechterberm terecht. Om ongelukken te voorkomen stuurde hij scherp naar links, maar door die manoeuvre kwam de auto via de vangrail in de middenberm van de A4 terecht." De auto raakte total loss en is weggesleept door een takelbedrijf.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen van dit ongeval. "Kunt u iets vertellen over het weggedrag van de bestuurder in de (vermoedelijk) Duitse Mercedes, of hebt u het ongeval zien gebeuren en hebt u nog niet met de politie gesproken? Dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via What’s App op nummer 06 1220 7006."