Auto te water in Pernis: vrouw uit Woensdrecht (52) omgekomen

Het voertuig zonk volgens de politie vrijwel direct. Hulpverleners wisten de twee inzittenden uit de wagen te halen maar voor de vrouw mocht reanimiatie niet meer baten. (Foto: politie.nl)

WOENSDRECHT / ROTTERDAM – Bij een verkeersongeval op het Tankhoofd in Pernis (gemeente Rotterdam) is zaterdagavond een 52-jarige inwoonster van Woensdrecht om het leven gekomen, zo meldt de politie. "De vrouw zat als bijrijdster in een auto die bestuurd werd door een 54-jarige plaatsgenoot."

Het ongeval gebeurde rond middernacht. "Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig aan het einde van het Tankhoofd een betonnen afscheidingsblok en raakte daarop te water." Het voertuig zonk volgens de polite vrijwel onmiddelijk. "Dankzij enkele vissers die direct de hulpdiensten waarschuwden, konden al vrij snel beide inzittenden uit het gezonken voertuig worden geborgen. Ondanks reanimatiepogingen kwam de hulp voor de 52-jarige vrouw te laat." De man werd in zorgwekkende toestand opgenomen in een ziekenhuis, aldus de politie. Over zijn conditie is weinig bekend.