Hoogerheide: wietkwekerij met 180 planten aan Parmentierlaan geruimd

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE / BERGEN OP ZOOM – Het hennepteam van de politie heeft dinsdag in de regio op verschillende adressen hennepkwekerijen geruimd. Zo is een woning aan de Parmentierlaan te Hoogerheide een kwekerij met 180 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Deze was op de zolder van het pand. De aanwezige bewoner is opgepakt en zijn auto is in beslag genomen, zo meldt de politie. "Hier bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. De woningstichting heeft vervolgens direct de huur van de woning opgezegd."

In totaal zijn bij de invallen in westelijk Brabant en Zeeland 1168 planten vernietigd. Drie mensen zijn aangehouden, aldus de politie. Er waren, behalve in Hoogerheide, ook invallen in Sint Maartensdijk en Bergen op Zoom. In een woning aan de Wilhelminastraat in Sint Maartensdijk werd na onderzoek een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. "In de woning werden nog vier jonge hennepplantjes aangetroffen die de bewoner als buitenkweek wilde uit gaan planten. Alle goederen en aangetroffen hennepplanten werden in beslag genomen." De verdachte zal volgens de politie later deze week aan het bureau worden verhoord. De woningstichting zou inmiddels overwegen het huurcontract van het drugspand te beëindigen. 

Bergen op Zoom: hennepkwekerij aan Narcissenveld

In een woning aan het Narcissenveld te Bergen op Zoom heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 150 grote hennepplanten.Op het moment van de inval was echter niemand aanwezig. "De hennepkwekerij werd ter plaatse ontmanteld en inbeslaggenomen. De verdachte van deze hennepkwekerij zal op een later moment worden verhoord." Volgens de politie werd er illegaal stroom afgetapt en de woning is van het energienet ontkoppeld. Ook hier betrof het een huurwoning waarvan het huurcontract wordt opgezegd. "De bewoner zal zijn huis moeten verlaten."