Alcoholcontroles Putseweg: zes automobilisten betrapt

PUTTE – Bij een politiecontrole aan de Antwerpsestraat zijn afgelopen weekeinde zes automobilitsen bekeurd omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Eén van hen blies 590 ug/l, meer van het dubbele dan is toegestaan, en hij kon zijn rijbewijs inleveren. Ook moet deze automobilist binnenkort een educatieve maatregel volgen op eigen kosten bij het CBR. De controles vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag en maakten deel uit van een politieactie op de Brabantse Wal en Tholen. In totaal zijn 618 controles uitgevoerd waarbij 15 overtredingen zijn geconstateerd. Een hardleerse dronkeman reed zonder rijbewijs en kon zijn auto inleveren.

Bij de controle was ook een onderzoeksbureau aanwezig, zo meldt de politie. "Dat bureau monitorde, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de resultaten van de controle en de werkwijze van de agenten."

Overige controles in de regio

Bij de gecoördineerde alcoholconrtorole waren ook fuiken neergezet op doorgaande routes in Bergen op Zoom, Tholen en Steenbergen. "Op de Olympialaan in Bergen op Zoom werden vier beschonken bestuurders betrapt. Op de Thoolsebrug in Tholen bleken twee bestuurders teveel te hebben gedronken en op de Zeelandweg-Oost in Steenbergen troffen de agenten ook twee bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken." Er werd ook gecontroleerd op de Randweg-West in Bergen op Zoom. "Daar werden geen drankgerelateerde overtredingen geconstateerd, maar werden wel twee automobilisten bekeurd omdat zij hun baby niet in een kinderzitje vervoerden."

Auto in beslag genomen

In Halsteren is een dronkeman aangetroffen die al meer op zijn kerfstok had staan. "De eigenaar van de auto was in het verleden meerdere keren veroordeeld voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was dan ook ongeldig verklaard. De man werd nu voor de derde keer rijdend in zijn auto betrapt en daarom hebben de agenten de auto van de man in beslag genomen."