Afgebrand speelrek Woensdrecht wordt vervangen door nieuw toestel

Het klimrek op het speelveld aan de Fortuinstraat in Woensdrecht, dat tijdens de oudejaarsnacht is afgebrand, wordt vervangen door een nieuw exemplaar. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Vanuit het dorpsplatform Woensdrecht en de gemeente bestaat het idee om een nieuw speeltoestel te plaatsen op de locatie waar tijdens de jaarwisseling een klimrek vernield is. Ook is er verzocht om de glijbaan aan de Melis Blecklaan te vervangen door een exemplaar voor iets oudere kinderen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met het voorstel en stelt hiervoor €16.600 vanuit de iDOP-gelden voor Woensdrecht beschikbaar.

Op de hoek Fortuinstraat/Berglaan in Woensdrecht stond altijd een groot klimtoestel. Helaas hebben onverlaten het nodig gevonden om dit te vernielen tijdens de jaarwisseling. We waren daarna genoodzaakt om het toestel te verwijderden. De jeugd in Woensdrecht mist door deze vernieling een speelgelegenheid. Het dorpsplatform heeft daarom een initiatief ingediend en aangegeven wat voor soort toestel zij graag teruggeplaatst zouden zien. Daarnaast geeft het dorpsplatform aan dat de glijbaan in de Melis Blecklaan niet meer aansluit bij de behoefte van de kinderen in de buurt. Zij zijn het toestel ontgroeid en zouden het graag vervangen zien door een groter model.

Wethouder Van Agtmaal: “Het is belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. We vonden de vernieling van het speeltoestel dan ook zéér vervelend, mede omdat er vanuit het reguliere speeltoestellenbeleid niet genoeg budget voor een nieuw toestel aanwezig was. Samen met het dorpsplatform hebben we nu besloten om vanuit een ander budget, de zogenaamde iDOP- gelden, een nieuw toestel aan te schaffen. De glijbaan in de Melis Blecklaan vervangen we ook meteen door een groter exemplaar, geschikt voor de gewenste leeftijdscategorie. In overleg zullen we een andere locatie zoeken voor de oude glijbaan, die voor jongere kinderen nog prima geschikt is.”

Dorpsplatform Woensdrecht: “We zijn verheugd, dat we met gebruikmaking van de iDOP- gelden voor de kern Woensdrecht, een nieuw speeltoestel kunnen plaatsen op het grasveld aan de Fortuinstraat.”

Financiën

Een nieuw klimtoestel en een nieuwe glijbaan kosten €16.600,-. Deze kosten zullen uit het iDOP-budget betaald worden. iDOP staat voor integraal dorpsontwikkelingsplan. Voor de kern Woensdrecht zijn hieruit de afgelopen periode al diverse uitgaven gedaan op initiatief van het dorpsplatform, zoals de aanpassingen aan het oude kerkhof op de Rijzendeweg en het aanplanten en inzaaien van insectvriendelijke beplanting.