Aanhoudingen na vechtpartij Philomenahof Hoogerheide, verdachten blijken gewapend

(Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je regionale 112 nieuws)

UPDATE: de verdachten zijn twee 15-jarige jongens uit Roosendaal en een 27-jarige man uit Etten-Leur. Een vierde persoon, een jongeman uit Huijbergen, is kort na zijn aanhouding weer vrijgelaten.

HOOGERHEIDE – De politie is zaterdagavond massaal uitgerukt naar het Philomenahof in Hoogerheide na een melding van een fikse vechtpartij. De politie heeft drie personen, afkomstig uit Roosendaal en Etten-Leur, aangehouden. Twee alarmrevolvers, en een auto zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Het park aan het Philomenahof was lange tijd door de politie afgesloten

Dat meldt 112Markiezaten: “Om 20.35 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een flinke vechtpartij. Meerdere eenheden van politie en Koninklijke Marechaussee gingen ter plaatse. Op de Scheldeweg troffen agenten een jongen aan. Hij bleek een revolver bij zich te hebben. De 15-jarige jongen uit Roosendaal werd aangehouden. De revolver bleek een alarmrevolver te zijn, welke in beslag werd genomen.”

Politiecellencomplex
Hierna trof de politie op het Philomenahof een tweede jongen (15) uit Roosendaal aan. Hij was gewond in zijn gezicht. De jongen werd aangehouden. Tevens stond daar een auto met een Belgisch kenteken, waarvan meerdere ruiten waren vernield. In het voertuig trof de politie een revolver aan. Ook dit bleek te gaan om een alarmrevolver. De bestuurder, een 27-jarige man uit Etten-Leur werd gearresteerd. De auto werd voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Politieonderzoek
Het drietal werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Het drietal zit nog vast en wordt zondag verhoord. Tevens werd nog een jongeman uit Huijbergen aangehouden. Deze werd even later weer in vrijheid gesteld, hij bleek niet bij de vechtpartij betrokken te zijn. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij.

Een auto, die vermoedelijke betrokken is geweest bij het incident, is afgevoerd door een bergingsbedrijf. “Meerdere ruiten van dit voertuig zijn waren ingeslagen. Wat er precies is voorgevallen, wordt door de politie onderzocht. De recherche heeft aan het Philomenahof een direct kort buurtonderzoek gehouden.”