Samenbrengen van Onderwijs, Ondernemers, Overheid en Maatschappelijke Organisaties

Samen in de Regio

Samen in de Regio is een maatschappelijk betrokken netwerk van ondernemers, overheid, maatschappelijke organisaties en onderwijs. De partners binnen dit netwerk ondersteunen en helpen elkaar met gesloten beurzen. Gezamenlijk realiseren zij veel goeds in en voor de aangesloten gemeentes Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen.

Win-win-win

Sinds 14 maart 2018 is de gemeente Woensdrecht aangesloten bij het platform van Samen in de Regio, dat nu een complete dekking heeft over de Brabantse Wal. “We zijn in 2011 begonnen in Bergen op Zoom, als opvolger van De Beursvloer. Dat was een jaarlijkse bijeenkomst die zonder meer succesvol was, maar er was behoefte aan meer continuïteit gedurende het hele jaar. In juli 2012 sloot Steenbergen zich aan en in maart 2018 volgde Woensdrecht. Inmiddels zijn er zo’n 135 partners, van ZZP’ers tot grote internationale bedrijven en organisaties als onderwijsinstellingen. Voor een vaste bijdrage per jaar, afgestemd op jouw bedrijf, ben je partner en hoor je bij dit bijzondere netwerk. Dat is niet alleen fijn omdat je dan zeker weet dat je MBO-bijdragen goed terecht komen, het is ook prettig om bij dit netwerk te horen en er zakelijk wat mee te kunnen. Bovendien zorgen wij als Samen in de Regio vanzelfsprekend voor de nodige exposure. Het levert participerende partijen dus ook zéker goodwill op”, vertelt directeur Anita Karremans.

Veel mogelijk

Samen in de Regio organiseert evenementen om de deelnemers met elkaar kennis te laten maken. Er wordt aangehaakt bij landelijke initiatieven als NLdoet en Prokkelen en we organiseren meerdere events per jaar, waar organisaties elkaar ontmoeten om afspraken met elkaar te maken, zoals De Beursvloer, DialOOOgtafels, Bedrijven voor Bedrijven en netwerkborrels. Bedrijven spreken hun financiële middelen niet aan maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor de gemeenschap te betekenen. De ontvangende partij wordt gevraagd een tegenprestatie te leveren, eveneens in natura.” Daarnaast zorgen wij er gedurende het hele jaar voor dat actuele zaken worden opgepakt, van een maatschappelijk stageplaats tot een sportclub die faciliteiten mist of een maatschappelijke teambuilding.

Sterk netwerk met meerwaarde

Door de concrete benadering van Samen in de Regio is een sterk netwerk ontstaan met een duidelijke meerwaarde. Zo’n uniek samenwerkingsverband kan natuurlijk alleen succesvol zijn wanneer er proactief regie gevoerd wordt. Die rol is weggelegd voor de stichting Samen in de Regio. Achter de schermen zijn er een bestuur en een Raad van advies actief en voor de schermen wordt de kar getrokken door directeur Anita Karremans en twee intermediairs. Alle drie zijn we zeer gepassioneerd over dit bijzondere initiatief. Anita Karremans: “We vragen niemand om geld, op de lidmaatschapsbijdrage na dan. Liever niet zelfs. We zien graag oprechte betrokkenheid en een wisselwerking. Het is mooi om te merken dat andere regio’s ons voorbeeld zijn gaan volgen en hier zelfs om advies komen vragen.” Behalve zeer gedreven zijn we ontzettend trots op wat er al is bereikt.

Contact & openingstijden

Rooseveltlaan 148 4624 DE Bergen op Zoom

info@sameninderegio.nl

085 0473011

www.sameninderegio.nl

maandag08.30 - 17.00
dinsdag08.30 - 17.00
woensdag08.30 - 17.00
donderdag08.30 - 17.00
vrijdag08.30 - 12.30
zaterdagGesloten
zondagGesloten