Tijdelijke uitbreiding terrassen horeca per 1 juni

Op de foto: wethouder Henk Kielman (foto links) en horeca-ondernemer Rob Leenaerts bij restaurant Jagersrust. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Horeca-ondernemers kunnen een vergunning aanvragen voor een tijdelijk uitbreiding van hun terras per 1 juni. Daarover zijn de ondernemers per  brief geïnformeerd. “Het is mogelijk op uw eigen terrein, maar de gemeente Woensdrecht denkt ook met u mee over de mogelijkheden om uw terras uit te breiden op openbare grond”, aldus beleidsmedewerker Rowena van de Klundert. Voor de tijdelijke aanvulling op uw vergunning worden geen leges verrekend. Hoe lang ’tijdelijk’ is, wordt echter niet vermeld.

Voorop staan beheersbare bezoekersaantallen en de beperkte mobiliteitsstromen en het voorkomen van groepsvorming. In tegenstelling tot eerdere berichten mogen restaurants en cafés maximaal 30 personen per adres ontvangen, exclusief personeel. Het aantal bezoekers op het terras is afhankelijk van de grootte van het terras. In alle gevallen moet iedereen zich houden aan de 1,5 meter afstand, ook personeel onderling als ook richting de klant. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen, zij mogen wel binnen 1,5 meter van elkaar zitten.

Langzaam weer opgestart

“De gemeente Woensdrecht is blij dat de horeca in de gemeente langzaam weer wordt opgestart”, aldus Van de Klundert. “Wij delen uw zorgen, niet alleen over uw gezondheid en die van uw medewerkers, maar ook over de toekomst van uw bedrijf. Wij realiseren ons dat de coronacrisis veel ondernemers in financiële problemen kan brengen en dat er ook na 1 juni veranderingen nodig zijn om dit te voorkomen. Om deze reden wil de gemeente Woensdrecht graag met u meedenken en u faciliteren uw terrassen tijdelijk uit te breiden.”