Putte: Drugspand Biezendreef voor drie maanden verzegeld

Foto: Pixabay/Bykst

PUTTE – Burgemeester Steven Adriaansen heeft gisteren een woonpand aan de Biezendreef in Putte gesloten, zo meldt de gemeente. De verzegelde woning mag drie maanden lang niet betreden worden. Het pand zou bekend staan als een adres waar gehandeld wordt in onder meer cocaïne, XTC en GHB. Onlangs heeft de politie een inval gedaan en zijn grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Om de handel op dit adres definitief te doorbreken, heeft de burgemeester gebruik gemaakt van zijn sluitingsbevoegdheid. "Hiermee wil ik de bekendheid als drugsadres teniet doen en de rust in de buurt herstellen", aldus Adriaansen.

Recentelijk is in de nu afgesloten woning een grote drugsvangst gedaan na een gecoördineerde actie van wijkagenten, een specialistisch team van de politie en de gemeente. "De gemeente vindt het belangrijk op te treden tegen drugshandel om criminaliteit en overlast te bestrijden", zo laat de burgemeester vandaag in een verklaring weten. "Meldingen van verdachte zaken zijn daarbij essentieel."

Melden bij de politie

De gemeente vraagt daarom aan haar inwoners om alert te blijven en vermoedens van drugshandel door te geven aan de politie. "Ziet u iets verdachts? Meldt het dan!" Dat kan anoniem via telefoon 0800-7000 of per e-mail via de website meldmisdaadanoniem.nl