Politieauto crasht bij Huijbergen na wildwest-achtervolging door grensstreek

UPDATE: Inmiddels is bekendgemaakt dat de verdachte een 35-jarige man is zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto waarin hij reed heeft een Frans kenteken. De drugs zijn vermoedelijk cocaine, in totaal 16 kilo.

HUIJBERGEN – Afgelopen nacht zijn acht politievoertuigen ingezet bij een achtervolging die uiteindelijk in Huijbergen geëindigd. De achtervolging startte in de buurt van Etten-Leur en ging via België naar Huijbergen. Bij de achtervolging is een politievoertuig gecrasht in de omgeving van Huijbergen. De achtervolgde automobilist is uiteindelijk aangehouden en bleek in het bezit te zijn van harddrugs.

Dat meldt 112Markiezaten: “In eerste instantie ging de achtervolging ook de grens over bij Putte, maar uiteindelijk is de verdachte weer terug naar Nederland gereden. In Huijbergen koos de bestuurder eieren voor zijn geld. Deze zette zijn auto stil en ging er vandoor.” De agenten wisten de man echter te achterhalen en aan te houden.

Snelheden boven de 260 km/u

In zijn auto troffen de politie harddrugs aan. “De hoeveelheid en soort zijn nog niet bekend, zo laat een woordvoerder weten. Een politievoertuig is bij de achtervolging gecrasht, hierbij is niemand gewond geraakt.” In totaal namen acht politievoertuigen deel aan de achtervolging, die om ongeveer 02.00 uur begon en omstreeks 02.30 uur eindigde. Tijdens de achtervolging werden snelheden van boven de 260 km/u bereikt.

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het incident verder.

Foto: Pixabay