Opleiding F-16 motor op Vliegbasis Woensdrecht afgerond

HOOGERHEIDE – Op dinsdag 26 januari is bij Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW)  op de Vliegbasis Woensdrecht de opleiding van de F-16 motor afgerond voor zeven cursisten. Het bijzondere aan deze opleiding is dat er voor het eerst is samengewerkt tussen een opleidingsinstituut, de industrie en defensie en dat alle partijen hiermee bijdragen aan bevordering van de werkgelegenheid in de regio.

De zeven cursisten zijn in dienst bij StandardAero, dit bedrijf gaat samen met het LCW het onderhoud aan de F-16 motor verzorgen. StandardAero heeft 3 medewerkers in dienst genomen die voorheen werkzaam waren in het onderhoud bij Philip Morris. De oud-medewerkers zijn omgeschoold en met het afronden van de opleiding vandaag opgeleid om onderhoud te plegen aan de F-16 motor.

De Aircraft Maintenance & Training School heeft de opleiding verzorgd, de Koninklijke Militaire School Luchtmacht heeft de opleiding gefaciliteerd door het beschikbaar stellen van de opleidingsruimte en de F-16 motor. De cursisten zijn begonnen met een basis gasturbine cursus van een week gevolgd door drie weken theorielessen over de F-16 motor, waarna de opleiding  is afgerond met drie weken praktijklessen. Dit is een goed voorbeeld hoe in de regio wordt samengewerkt met partners aan het verder uitbouwen van het luchtvaartcluster Aviolanda.