Natuurconcerten en excursie rondom Kleine Meer op 26 mei

Foto: Regionaal Orkest West-Brabant ROWB

OSSENDRECHT – Zaterdag 26 mei is er iets bijzonders in en rondom de beheerschuur van Natuurmonumenten in Ossendrecht: het kinderconcert 'Peter en de Wolf' (Sergej Prokofjev) en een natuurconcert. Het Regio Orkest West-Brabant houdt deze concerten midden in de natuur bij het Kleine Meer in Ossendrecht. Vooraf verzorgt Natuurmonumenten kinderactiviteiten een excursie in dit gebied. Tickets zijn te boeken via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Het Regio Orkest West-Brabant en Natuurmonumenten laten muziek en natuur beleven. "Een unieke combi, waarbij je geniet van prachtige muziek met natuurbeelden en de natuur in het Kleine Meer", zo meldt Eefje Nuijten van Natuurmonumenten. Het kinderconcert begint om 14.00 uur en het natuurconcert is om 15.15 uur.

Natuurconcert Brabantse Wal en excursie

"Letterlijk tussen de vennen en bossen begeleid het orkest beeldfragmenten van Natuurmonumenten met muziek over de natuur", aldus Nuijten. Er is muziek van onder andere Les Papillons, Aquarium (Johan de Meij) en Oregon (Jacob de Haan). Ook insecten komen volop in beeld in het kader van het landelijke Jaar van de Bij. 

OERRR Kinderconcert Peter en de Wolf en activiteit

Hoe klinkt de natuur op de Brabantse Wal en in het Grenspark Kalmthoutse Heide? Welke dierengeluiden hoor je daar? "Kom kijken en luisteren in de natuur tijdens de voorstelling over Peter en de Wolf. Natuurmonumenten en het Regio-Orkest West-Brabant laten je zien en horen wat er allemaal in de natuur leeft tijdens een voorstelling over Peter en de Wolf en een leuke activiteit in de natuur." Verhalenverteller Merlijn Timmers vertolkt als verteller en acteur het sprookje van Peter en de Wolf op een eigentijdse manier.

Jaar van de Bij

Dit jaar is het Jaar van de Bij, waarbij Natuurmonumenten extra aandacht vraagt voor de bij en overige insecten. "Er zijn steeds minder bijen en insecten in Nederland en dat is slecht nieuws", aldus Nuijten. "Want insecten zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Kom zelf in actie om de bij en andere insecten te redden!" Zie ook: www.natuurmonumenten.nl/help-de-bij