Maatregelen verlengd t/m 28 april: scholen, horeca en accomodaties blijven dicht

(Redactie: Han Verbeem. Illustratie: Pixabay)

HOOGERHEIDE / DEN HAAG – De Rijksoverheid heeft dinsdag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. “Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus tot die tijd nog gesloten”, zo heeft ook de gemeente Woensdrecht dinsdagavond laten weten.

Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op vergunningsplichtige evenementen blijft tot 1 juni van kracht. De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen.

Meer bewijs nodig van vermindering

Ondanks de eerste voorzichtige tekenen van afvlakking, is op dit moment nog teveel onzekerheid over het verloop van de pandemie. “Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en de capaciteit op de intensive care afdelingen”, aldus de verklaring. “Dit vóór met zekerheid gezegd kan worden dat de pandemie onder controle is en dus de maatregelen heroverwogen kunnen worden.”

Lees meer op de informatiepagina van de Rijksoverheid (klik hier)