Huldiging voor het ‘gouden’ jeugdteam van Re-Creation

Wethouder Hans de Waal (links op de foto), coach Ilona Meijer en wethouder Hans de Waal; met de vier meiden van het c-team. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Het show- en twirlteam van marjorettevereniging Re-Creation uit Ossendrecht is afgelopen jaar Brabants en Nederlands kampioen geworden; en onlangs ook nog eens kampioen van Nederland en België. Daarom was er gisterenavond een feestelijk moment. Namens het stadsbestuur werden de jeugdige teamleden gehuldigd met een bos bloemen en een ingelijste oorkonde. Bovendien krijgt Re-Creation een vermelding op de 'hall of fame' in de hal van het gemeentehuis, naast de namen van de overige (sporieve) helden uit Woensdrecht.

De vier meiden die het c-team van Re-creation vormen, zijn in het zonnetje gezet door wethouder De Waal en Groffen. Ook coach Ilona Meijer kreeg een eerbetoon van de stadsbestuurders. Teamleden Britt Perdaems, Danique Bruggeman, Laura van Hoof en Floor Daalmans behaalden eerder al goud op het Brabants en Nederlands kampioenschap twirlen. Daar is recentelijk nog een gouden medaille bijgekomen, tijdens van de Champions Throphy. "Dit is een kampioenschap tussen de beste teams uit Nederland en België", aldus het gemeentebestuur. "Van harte gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!"