Hartthijs de Vries wint de ‘Coronaronde’ van Woensdrecht

(Ingezonden artikel. Persfoto: Woensdrechtse Wielerzomer / Leon Verbraecken)

WOENSDRECHT – Zaterdag 15 augustus is de tweede wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer verreden. De start en finish was dit keer in het buitengebied van Woensdrecht. Na een schitterende eerste dag in Ossendrecht kwamen de renners nu massaal naar Woensdrecht. De renners waren gretig om weer wedstrijden te rijden, als ook met de coronaregels in acht te nemen. De permanence was wederom in de buitenlucht bij Zorg & Recreatie ‘De Walkant’, de renners hadden tyveks rugnummers, de leden van de jury waren met mondkapjes gekleed.

door: Jeroen van Wezel, Wielercomité Huijbergen

De eerste wedstrijd begon om ongeveer kwart over vijf waarbij de nieuwelingen en de rijders in categorie 7 met een tussentijd van een halve minuut van elkaar van start gingen. Gelukkig was de temperatuur wat dragelijker dan een paar dagen geleden maar het was wel benauwd warm.

Nieuw parcours

Hoewel de meeste renners het nieuwe parcours wel konden waarderen, zorgde de kasseien wel voor een extra moeilijkheidsgraad, zoals een van de renners merkte toen zijn ketting er af liep door het gerammel over de kasseien.

Mark Mandemakers

Bij de Jeugd Categorie 7 was Mark Mandemaker de snelste, gevolgd door Raf de Caluwé op de tweede en Renzo Moretti op de derde plaats.

Jelle Boonstra

De wedstrijd bij de Nieuwelingen werd in een eindsprint gewonnen door Jelle Boonstra, op de voet gevolgd door Viego Tijssen. Mees van Duren kwam op de derde plaats binnen.

Timo de Jong

Bij de elite/beloften stond wederom weer een zeer sterk rennersveld aan het vertrek. Het peloton werd aangevoerd met de winnaar van vorige week in Ossendrecht: Timo de Jong.

Sterke kopgroep

Het peloton was nog maar net weggeschoten of er ontstond al een sterke kopgroep van 10 renners. Met daarin zeker niet de minste: Leider Timo de Jong  was als eerste mee, daarna sloten Hartthijs de Vries, Sjoerd Bax, Jason van Dalen, Frank van den Broek, Danny van der Tuuk, Jelle Wolsink, Nick Brabander, Coen Vermelfoort, Rico Damme en Daan van Sintmaartensdijk aan. Voor heel wat renners werd deze wedstrijd van 100 kilometer ook wel als voorbereiding op het NK gereden. Deze vindt volgende week plaats op de Vamberg.

Slagveld

De vroege aanval maakte van de koers op het 2.700 meter lange parcours door het buitengebied van Woensdrecht een slagveld. Met nog 10 kilometer te rijden gingen de Vries, Bax in de aanval. Ze kregen van den Broek mee. Klassementsleider de Jong was door een valpartij net hiervoor weggevallen uit de kopgroep. De Vries; “Ik had het gevoel dat ik de sterkste was in de kopgroep samen met Sjoerd Bax. Uiteindelijk hebben wij het uitgevochten in de sprint”. Vorige week was de Vries ook al van de partij in de eerste coronawedstrijd in Ossendrecht. “Voor mij is het geen punt om hiervoor helemaal uit Kollum in Friesland te komen. Wij zijn al blij dat wij hier kunnen koersen”

Derde werd Frank van den Broek voor Danny van der Tuuk, Jelle Wolsink en Nick Brandbander

Ronde van Hoogerheide

De volgende wedstrijd in de reeks van 5 is over 2 weken in Hoogerheide met als scherprechter de Scheldeweg.