Blog: Geniet-afval

Annelies Voss is een blogger uit onze regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Wat genieten we van het mooie weer. Ondanks het feit dat de terrassen tot maandag nog dicht waren, konden we ons prima vermaken langs het water, in het park en andere plekjes om te ontspannen. Maar, zo constateert Annelies: wat blijkt al dat ontspannen laat helaas zien hoe slecht sommige mensen rekening houden met hun omgeving…

Genieten

Genieten mag zeker en ook overal, neem je allemaal lekkers mee om ervan te genieten helemaal prima, maar wat écht niet kan is dat je je rotzooi niet opruimt. Geef je de schuld aan de volle prullenbak? Sorry, maar dat is geen excuus. Als thuis je prullenbak vol is gooi je het er ook niet naast. Alles wat je meeneemt, kun je gewoon weer in dezelfde tas mee terugnemen. Wat ik zondag zag op de boulevard in Bergen op Zoom was ronduit asociaal. Overal plastic, glazen flessen, doosjes etc, voeg daar wat wind aan toe en het waait echt overal heen. De vogels waren tussen al het vuil aan het zoeken naar iets eetbaars, plastic staat volgens mij niet op hun ‘schijf van 5‘.

Respect

Waar komt dit lakse gedrag vandaan? Ben je slecht opgevoed, heb je nog steeds niet door dat wij degenen zijn die door dit soort gedrag bijdragen aan het vervuilen van het milieu. Nee, ik ben geen milieu-activist en weet óók dat de industrie enorm bijdraagt aan vervuiling. Maar hé, verbeter de wereld en begin bij jezelf. Nog een reden om het te doen: de kinderen die ik ook heerlijk zag spelen in het zand, nemen een voorbeeld aan jou als je je rommel meeneemt dus neem je verantwoording. Heb het respect voor jezelf en je omgeving en laat het netjes achter, wees niet laks en asociaal, maar maak het verschil door je eigen vuilnis mee te nemen. Als we dit allemaal doen, kunnen we deze zomer heerlijk ‘zwerfvuil-vrij‘ genieten aan de mooie Boulevard en andere mooie plekken in het land.

Zonnige groet Annelies, reacties welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl