Bloemen van de burgemeester voor de zorghelden van Bravis

Burgemeester Petter brengt bloemen op de longafdeling van Bravis. De attentie biedt hij mede aan namens zowel burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht als de ambtsgenoten van Steenbergen en Tholen. (Foto: Bravis)

BRABANTSE WAL – Met een grote bos bloemen bracht de Bergse burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom woensdagmiddag een bezoek aan het Bravis ziekenhuis. Mede namens zijn collega’s van Woensdrecht, Steenbergen, en Tholen uitte hij zijn waardering voor de inzet van het ziekenhuispersoneel in deze coronatijd.

De burgemeester werd eerst bijgepraat over de situatie in het Bravis door voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur en zorgmanager Longgeneeskunde Ouke Hoedemaker. Vervolgens kreeg hij een rondleiding over de longafdeling, waar onlangs ook twee kamers zijn ingericht voor palliatieve zorg. “Mooi dat jullie hier óók aandacht voor hebben”, zei Petter vol lof.

Waardering

Het overbrengen van die waardering vormde de aanleiding voor het bezoek. “Mijn dochter is verpleegkundige. Daardoor weet ik wat voor een enorm intensief werk de verpleegkundigen, de artsen, maar ook de schoonmaakdiensten en de ondersteunende diensten verzetten. Dan wil je toch iets van dankbaarheid laten blijken namens de gemeenschap. We waarderen het ontzettend dat mensen zich zo voor ons inzetten. Dat doen ze natuurlijk al jaren, maar nu wordt het echt goed zichtbaar.”

Goede werk

In gesprekken met verpleegkundigen viel Petter op hoe nuchter zij zijn. “Ze voelen zich bijna bezwaard door alle loftuitingen. Dat typeert mensen die in verzorgende beroepen werken.” Aan het eind van zijn bezoek had hij nog een bemoedigend woord voor de Bravis-medewerkers. “Ik hoop dat jullie het vol kunnen blijven houden. Ga door met jullie goede werk!”