Agent verwond bij aanhouding geweldpleger

Foto: Politie RE Zeeland-West-Brabant

HOOGERHEIDE  – Bij de aanhouding van een verdachte van huiselijk geweld is zondagavond aan de Mgr Arienstraat een agent gewond geraakt, zo meldt de politie. Hij moest gehecht worden aan zijn hand.

Zondag kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een mishandeling in een woning aan de Mgr. Arienstraat. Agenten spoedden zich vervolgens naar de woning; daar bleek een ruzie uitgelopen te zijn op een mishandeling, aldus de politie. "De agenten wilden de verdachte, de bewoner, aanhouden. Deze pleegde zoveel verzet dat ze geweld moesten gebruiken waaronder pepperspray. Uiteindelijk lukte het de recalcitrante verdachte te boeien en naar het bureau te vervoeren." Eén van de agenten raakte verwond aan zijn hand. Hij is naar de huisartsenpost gegaan om een wond te laten hechten.

Geweld tegen agenten

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. "Over die grens gaan accepteren wij niet", verduidelijkt de politie. "Al jaren voeren we, samen met het Openbaar Ministerie, een stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners."

Zwaardere straffen

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. "Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers."